top of page

DE BLAUWE KOETS


Fotografen deed ik een leven lang. De laatste jaren ervaar ik het meer als een "herhaling van zetten". Dat heilige vuur van mooie beelden maken is wat op de achtergrond geraakt. Wat voegt het nog toe? Gelukkig is er meer als foto's maken.


Al zeker tien jaar geleden was ik al bezig met gedachte hoe bijzonder het zou zijn, om met mensen uit een verleden te communiceren over hoe wij leven, met onze electronica, vervoermiddelen, digitale wereld. Je overgrootvader zou je niet geloven; zou het niet begrijpen, als je erover zou vertellen. Laat staan iemand uit een echte lang vervlogen geleden: uit de middeleeuwen bijvoorbeeld, of bij de Romeinen, de Inca's misschien, of de oude Egyptenaren.


Het zijn culturen die ver weg staan van de onze. Wij van "nu" begrijpen niet hoe men "toen" in staat was bouwwerken te realiseren als de reusachtige piramides, arena's, tempels, met de middelen van toen. Heel veel van de kennis waarover volkeren beschikten is vaak nooit doorgegeven aan later generaties, is gebleken.

Kennis, culturen en beschavingen verdwenen gewoon. Van de rijke Romeinse beschaving is in de middeleeuwen niets meer te vinden dan de ruines die ze achter lieten. Middeleeuwers moesten haast het wiel weer zelf uitvinden.


Na de uitvinding van de boekdrukkunst, eind 15de eeuw, werd het verspreiden van kennis en cultuur beter. Niet voor niets is de 16de eeuw, de "Gouden eeuw" geworden.


Met dat in gedachte, bedacht ik een alledaagse man die in die duistere 15de eeuw terecht komt. Hij had het niet bedacht, gezocht of gewenst. Daar is hij, met die auto van de zaak. Hoe redt hij het daar, hoe zou dat kunnen gaan?

Daar gaat mijn boek DE BLAUWE KOETS over. Iemand die de weg kwijt raakt. Een avontuur, maar veel meer dan dat.


Het boek wacht nu op zijn uitgever. Met de stapels ongelezen manuscripten daar, is het een kwestie van geduld.

Daar ben ik niet goed in en het is maar de vraag of het ooit wat wordt met ze. Als dat zo blijkt te zijn, geef ik het zelf uit en zal het als paperback en ebook beschikbaar komen.

Dat kan gelukkig tegenwoordig, maar ook dat is, zij het een beetje... een kwestie van geduld.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page