top of page

DE BLAUWE KOETS


Fotografen deed ik een leven lang. De laatste jaren ervaar ik het meer als een "herhaling van zetten". Dat heilige vuur van mooie beelden maken is wat op de achtergrond geraakt. Wat voegt het nog toe? Gelukkig is er meer als foto's maken.


Al zeker tien jaar geleden was ik al bezig met gedachte hoe bijzonder het zou zijn, om met mensen uit een verleden te communiceren over hoe wij leven, met onze electronica, vervoermiddelen, digitale wereld. Je overgrootvader zou je niet geloven; zou het niet begrijpen, als je erover zou vertellen. Laat staan iemand uit een echte lang vervlogen geleden: uit de middeleeuwen bijvoorbeeld, of bij de Romeinen, de Inca's misschien, of de oude Egyptenaren.


Het zijn culturen die ver weg staan van de onze. Wij van "nu" begrijpen niet hoe men "toen" in staat was bouwwerken te realiseren als de reusachtige piramides, arena's, tempels, met de middelen van toen. Heel veel van de kennis waarover volkeren beschikten is vaak nooit doorgegeven aan later generaties, is gebleken.

Kennis, culturen en beschavingen verdwenen gewoon. Van de rijke Romeinse beschaving is in de middeleeuwen niets meer te vinden dan de ruines die ze achter lieten. Middeleeuwers moesten het wiel haast weer zelf uitvinden.


Na de uitvinding van de boekdrukkunst, eind 15de eeuw, werd het verspreiden van kennis en cultuur beter. Niet voor niets is de 16de eeuw, de "Gouden Eeuw" geworden.


Met dat in gedachte, bedacht ik een alledaagse man die in die duistere 15de eeuw terecht komt. Hij had het niet bedacht, gezocht of gewenst. Daar is hij, met die auto van de zaak. Hoe redt hij het daar, hoe zou dat kunnen gaan?

Daar gaat mijn boek DE BLAUWE KOETS over. Iemand die de weg kwijt raakt. Een avontuur, maar veel meer dan dat.


De reguliere uitgeverijen zitten niet te wachten op een debutant van 80 jaar oud. Een dubieuze investering?

Gelukkig kun je vandaag de dag zelf uitgeven. De boeken worden gedrukt in P(rint) O(n) D(emand).

Zo ontstaat een net zo mooi boek als het in offset-gemaakt zou zijn. Een verkocht boek is daarbij "morgen" klaar en voor mij met is er geen risico met onverkochte boeken te blijven zitten. Een grote oplage in offset? Wie weet komt dat nog als het woord over het boek zich voldoende heeft verspreid.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page